За Нас

„ФАРКОЛ” АД е един от водещите национални доставчици на лекарства и консумативи на фармацевтичния пазар у нас. Следваме добрите традиции в дистрибуцията на лекарствени продукти и медицински изделия повече от 25 години.

Фирмата стартира дейността си през 1991 г. в град Бургас като регионален доставчик на фармацевтични продукти. През 1998 г. към компанията се присъединяват още две фирми, лицензирани търговци на едро на лекарства в градовете Шумен и Пловдив. Аптечните складове там завоюват стабилни позиции в регионите на Североизточна и Южна България, благодарение на експедитивното обслужване и адекватната ценова политика. Разкрита е и база в София, която действа като логистичен център и осигурява доставки за здравни заведения на територията на София и областта. През април 2014 г. семейството на фармацевтичната компания се увеличава с още едно регионално представителство – във Велико Търново. Така, заедно с останалите аптечни складове – в София, Пловдив, Шумен и Бургас, „Фаркол“ постига пълно национално покритие на дейността си.

Стабилното развитие на компанията даде възможност на дружеството да въведе промени в организационно и финансово направление – с прилагане на общи правила, съответстващи на ISO 9001:2015, на принципи на бюджетиране, на система за маркетингово и експертно обучение на персонала. В софтуерно направление с въведена програма за работа на фирмата в реално време.

„ФАРКОЛ” АД се нарежда сред най-големите доставчици на болничния пазар у нас. Снабдява с медикаменти и консумативи над 80 здравни заведения в цялата страна. Има стабилен дял в дистрибуцията на фармацевтични продукти и на аптечния пазар, разширявайки постоянно продуктовото си портфолио.

„ФАРКОЛ” АД е ексклузивен представител за България на изкуствени стави и артроскопски материали на DePuy Synthes – дъщерна компания на “Johnson & Johnson”
„ФАРКОЛ“ АД е ексклузивен дистрибутор на хомеопатични продукти на българската компания „Белл Хомеопатия“
„ФАРКОЛ” АД е представител и на едни от най-големите български фармацевтични компании

Повече от 25 години „Фаркол” АД следва своята мисия да подпомага здравето и качеството на живот, синоним е на коректност, гарантиран произход на лекарствата и добра цена.