F30-22

30 години „ФАРКОЛ“

F30-11Живеем във време на световни промени, а преди 30 години живеехме във време на държавни промени. Появяват се нови модели на живот, някой от тях полезни за хората. Акционерите на дружество „Фаркол“ АД се стремят компанията им да е от този вид.
Фармацевтична компания „Фаркол“ АД е начената на 28.05.1989г., но се ражда като търговец на продукти, свързани със здравето на 13.09.1991г. На този ден е регистрирана първата продажба. Начало на един доказан и утвърден престиж, постигнат за всичките 30 години!
Дейността се осъществява от първата открита частна аптека в страната – аптека „Здраве“, град Бургас, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 3. По това време тя е една от първите пет аптеки, които законно се борят с тежкия дефицит на медикаменти, детски храни и консумативи в страната.
На 13.09.2021 година „Фаркол“ АД се е наложила като водеща фармацевтична компания. Тя е една от малцината фармацевтични компании с национално покритие за доставка на медицински продукти в страната, притежаваща пет собствени лицензирани склада за търговия на едро с обща складова площ 4000 м2 – Бургас, Шумен, Пловдив, София, Велико Търново.

Честит юбилей! Честит празник на всички приятели, клиенти и служители на фармацевтична компания „Фаркол“ АД!