pharmacist-looking-at-medicine

Нова генерация репеленти срещу комари и кърлежи с намаление в аптеки „Фаркол“

apteka_Z1Как ефективно да се предпазим от комари и кърлежи във времето, когато сме все повече на открито? Затова са помислили от аптеки „Фаркол“-Бургас, които след двуседмично намаление на репеленти Аутан – Фемили Кеър, обявиха акция и на друга иновативна серия на популярния летен продукт. Става въпрос за лосиони и спрейове Аутан „Протекшън плюс“ и „Тропикал“, които ефективно предпазват както от комари, в това число и опасните тигрови, така и от кърлежи. Само до 26 юли репелентите са с 25% отстъпка от цената, съобщиха от аптеки „Фаркол“.

В акцията е включен сухия аерозол Аутан от серията „Тропикал“, който е най-нова генерация дерматологично тестван репелент, предпазващ тялото от ухапвания от комари, включително тропически и кърлежи. Във формулата му е използвана натурална съставка царевично нишесте, която изсъхва незабавно при контакт с кожата, без да я прави лепкава или мазна. Подходящ за ежедневна употреба, когато сме навън и при пътуване.

Спреят от серията „Протекшън плюс“ предпазва от комари в продължение до 6 часа, защитата му от хапещи мухи (конски мухи) е до 5 часа, а от кърлежи до 4 часа. Действа ефективно и срещу тигрови комари в продължение до 6 часа. Достатъчно е да напръскате кожата и да разнесете по откритите кожни участъци до омокряне. Препаратът попива бързо, не омазнява, кожата остава суха и не оставя петна.

Лосионът от същата серия на Аутан има подобно предпазващо действие срещу ухапвания на комари и други кръвосмучещи насекоми. Създаден е специално за чувствителна кожа.

До 26-и юли с намаление може да намерите и пълнител за електрически изпарител срещу комари с марката Райт. С него си осигурявате безопасна и ефикасна защита срещу комари за 45 нощи, при употреба 8 часа на денонощие. Не се притеснявайте да отворите прозорците или да си включите осветлението.

„Решихме да направим отново намаление на новите серии репеленти, защото са наистина ефективни и много търсени от клиентите в летния сезон. Предлагаме и още продукти, които сега са на изключително атрактивни цени“, посочи управителят на аптеки „Фаркол“ Елена Николова.