s dl 2

Стартира Национална кампания „Достойните лекари“ 2019

На 18 март стартира Национална кампания „Достойните лекари“ 2019. Инициативата е вдъхновена от идеята здравните работници в България да получат заслужено обществено признание за своя труд, професионализъм и всеотдайност в ежедневните грижи за нашето здраве.

Проектът е дело на „Фаркол“ и се провежда за трета поредна година.

flyer A

Може да подкрепите своя любим здравен работник като попълните онлайн формата за гласуване    /виж по-долу/. Това може да е Вашето джипи, лекарспециалист, медицинска сестра, акушерка, фелдшер, физиотерапевт, рехабилитатор, лаборант, лекар по дентална медицина от всяко населено място в страната. Петима от номинираните, събрали най-висок вот ще получат отличие „Достойните лекари“. Те ще им бъдат връчени на работните места – болница, медицински център, групова или индивидуална практика.

Тази година за пръв път е предвиден специален приз „Болница на 2019 година“. Той ще отиде при лечебното заведение, получило най-голямо доверие от страна на пациентите в рамките на кампанията.

Платформата ще бъде отворена за гласуване до 3 април 2019 г. Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.

Вярваме, че лекарската професия е призвание и избралите да я практикуват в България са преди всичко хора с големи сърца, които денонощно се борят да пазят човешкия живот. Те заслужават да чуят нашите добри думи и нашето „Благодаря“. Нека направим заедно Денят на здравния работник истински празник за нашите лекари!

Медийни партньори на кампания „Достойните лекари“ 2019 са Българската Национална телевизия, Българското Национално Дарик радио, сайтовете www.flagman.bg, www.e-burgas.com, www.uniconbg.com и вестник „Фактор“.