aheloi

Операционни сестри от 30 болници на шесто национално обучение, организирано от „Фаркол“

За шеста поредна година водещата българска фармацевтична компания „Фаркол“ и „Депю Синтез“ – част от световния гигант „Джонсън и Джонсън“ организириха национално обучение на близо 80 операционни медицински сестри от цялата страна. Тридневният форум се проведе в Ахелой в началото на септември.

4Обучението е изцяло с практическа насоченост и има за цел да повиши професионалната квалификация на сестрите при работа с нови ортопедични медицински продукти. По време на обучителните модули медицинските сестри се запознаха с иновативни продукти на „Депю Синтез“ в областта на ортопедията, травматологията и спортната медицина, навлезли отскоро на българския пазар. Те бяха представени от Стоян Добрев – търговски представител в направление „Травма“, Пламен Матеев – търговски представител в направление „Артроскопия“ и Антон Живков – търговски представител за регион София.

6„Радостни сме, че обученията, които ежегодно организираме за операционните медицински сестри се превърнаха в една добра традиция и събират все повече представители на това изключително важно за всяка една болница звено. Последният семинар в Ахелой споделиха с нас 76 сестри от 30 здравни заведения в цялата страна“, коментира административният ръководител на отдел „Ортопедия“ във „Фаркол“ Мина Стойкова-Базотева. „Фаркол“ АД е ексклузивен дистрибутор на продуктите на „Депю Синтез“ за България от близо 10 години. За този период ортопедичните изделия на компанията са помогнали на стотици пациенти в нужда. Две поредни години „Фаркол“ е отличен с приз „Най-добър дистрибутор“ на медицински изделия за ендопротезиране и артроскопия на „Депю Синтез“ сред фирмените й представители в Средна и Източна Европа. 

1

За „Джонсън и Джонсън“

„Джонсън и Джонсън“ е американска фармацевтична компания, специализирана в производството на лекарства, медицински изделия и голям асортимент от козметични продукти. Създадена е в Ню Джърси през далечната 1886 година от братята Робърт, Джеймс и Едуард Джонсън. В момента мултинационалната компания с над 130-годишна история е световен гигант с представителства в редица държави в целия свят. Дъщерното й дружество DePuy Synthes /Депю Синтез/ предлага решения в отдели на здравеопазването като ортопедия, травматология, гръбначна хирургия, спортна медицина и неврохирургия.

За „Фаркол“

Фаркол”АД е един от 5-те най-големи национални доставчици на лекарства и консумативи с клонове в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Шумен. Компанията следва добрите традиции в дистрибуцията на лекарствени продукти и медицински изделия повече от 25 години. Ексклузивен представител за България на изкуствени стави и артроскопски материали на „Депю Синтез“ – дъщерна компания на “Джонсън и Джонсън”. Десетки здравни заведения в цялата страна разчитат на нейни продукти при операции на пациенти, като най-широко разпространение имат изкуствените колянна и тазобедрена стави. Световните здравни регистри поставят ортопедичните изделия на „Джонсън и Джонсън“ на лидерска позиция в света. В България, с помощта на „Фаркол“АД, производителят запазва водещата си роля.

7

358