158331222883695

Фаркол пуска в продажба дезинфектант срещу коронавирус

От тази седмица в аптечната мрежа в Бургас вече има надеждно средство за борба срещу коронавирус. Дезинфектантът за ръце е направен по поръчка на „Фаркол” и съдържа съставки, които доказано убиват коронавирус заеднос други вируси и бактерии. Съставът на разтвора е съобразен с изискванията на Световната здравна организацияза наличието на вещества, които убиват коронавирус. От „Фаркол” АД съобщиха, че той е разработен и направен за компанията според всички нужди от превенция срещу него. От четвъртък  дезинфектантът е в складовата мрежа на компанията, а в петък вече ще е наличен в аптечната мрежа и задължително в аптеки „Фаркол“. Към момента произведените бройки би трябвало да покрият нуждите от помощното средство. Флаконите с разтвора са с различна големина и в момента цената им започва от 3.00 лева. При разрастване на епидемията и нова поява на дефицит е възможноцената на следващата произведена партида да бъде различна.

 

 

„Хората се презапасяват с маски, но малцина знаят, че те не спират приемането, а по скоро ограничават излъчването на коронавируса. Дезинфектантът, който вече може да се закупи в Бургас и региона доказано убива вируса и е основно средство в момента за борба с него.”, споделиха от „Фаркол”. Допълнителна профилактика е да се приемат често течности и да се ограничат контактите!

 

 

За по-голямо удобство флаконите с разтвора са с различна големина. Малките опаковки са удобни за носене и фармацевтите препоръчват всеки да има такъв разтвор в чантата или в колата. Дезинфектантът се нанася върху ръцете като се втрива. Необходимо е да правите това поне три пъти на ден. Големите опаковки са за домашна употреба, защото се препоръчва при всяко прибиране у дома ръцете отново да се дезинфектират. Трябва да знаете, че помощните средства в разтвора имат широкоспектърно действие и предпазват от редица вируси и бактерии.

 

Дезинфектант срещу коронавирус може да намерите в аптеки „Фаркол” на адреси:

 

Аптека „Трапезица”– Бургас, ж. к. „Братя Миладинови”, ул. „Шар планина” 23 /срещу Болеро/

Аптека „Здраве”– Бургас, ул. „Св. св. Кирил и Методий” 3

Аптека „ДКЦ 1”-Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 73 /УМБАЛ Бургас/

Аптека „Славейков”-Бургас, ж. к. „Славейков”, бл.146, вх. А,

Аптека „Фаркол – Малко Търново”-гр. Малко Търново, ул. „България” 28

Аптека „Фаркол – Българово”-гр. Българово, ул. „Първи май” 10