kupa 2017

Отбелязваме Тодоровден с атрактивни паркури и безплатна езда на конната база в Бургас

Тази събота – 16 март Конната база в парк „Езеро“ ще се превърне в притегателно място за бургазлии и гостите на града. Поводът е Тодоровден, който в първите български държави е бил ден за пролетен преглед на войската. Празникът е наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон. Преданията разказват, че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лято. В негова чест на много места се организират надбягвания с коне.

Стопанинът на базата в Бургас – ОП „Спортни имоти“ и клуб по конен спорт „Кан Крум“ ще отбележат празника с едно от най-зрелищните упражнения за състезателите – надскачането. За най-малките посетители са предвидени забавни разходки с понита. Входът е безплатен, началото е в 10 часа.

Пред публика, за първи път тази година, ще скачат едни от най-добрите коне на България. Своите умения в атрактивни паркури ще демонстрират професионални състезатели от бургаската конна школа, сред които носителят на купа „Ген. Крум Лекарски“ Пламен Радославов, както и Сияна Базотева, избрана сред 10-те най-добри спортисти на Бургас за 2017 г. След надскачанията, малчуганите също ще могат да усетят тръпката от досега с магнетичните животни, качвайки се на гърба на симпатичните понита Султана и Бенджи. Любимецът на децата ветеранът Пепино вече е в заслужена пенсия.

28279207_1844442638921842_7935137569971387283_n

По случай празника стопаните на базата и спортния клуб с председател инж. Георги Базотев са подготвили почерпка за гостите, дошли на първото голямо конно събитие за годината. ККС „Кан Крум“ и „Спортни имоти“ Ви канят в събота с цялото семейство или приятели, за да се докоснете до енергията и силата на конете.