sn1

Езикова гимназия, детска градина в „Меден рудник“ и волейболен клуб са големите победители от томболата на аптеки „Фаркол“

5Четвъртокласниците Кристиян Илчев и Румен Дюлгеров от селектирана група в детска футболна школа „Звездичка“ определиха днес чрез жребий големите победители от юбилейната томбола на аптеки „Фаркол“ по повод 25-ата им годишнина. Това стана в първата аптека от веригата – „Здраве“, която е и първата частна аптека изобщо в страната, открита на 13 септември 1991 година.

Късметът при училищата, където имаше най-много пуснати касови бонове, се усмихна на  Немската езикова гимназия в града.

Шансът при детските градини бе на страната на ОДЗ 9 „Делфин“ в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. И двете бележки се оказаха пуснати от клиенти на аптека „Здраве“ на ул. „Кирил и Методий“№3.

Касов бон на стойност 27,46 лв. пък донесе победата при спортните клубове – името на гърба бе: Волейболен клуб „Бургас 2007“. Фенът на волейбола е избрал да пазарува в аптека „Бургас“ на бул. „Христо Ботев“ №1. Тримата големи победители ще получат по 1000 лева от аптеки „Фаркол“.

„Надяваме се да дадем пример за подкрепа на учебни заведения и спортно-възпитателни центрове. Образованието, възпитанието и спорта са тези важни основополагащи дейности, в които трябва да се инвестира, защото от тях зависи по-доброто бъдеще на нашите деца“, сподели Георги Базотев – собственик на аптеки „Фаркол“ след тегленето на жребия.

Той се извърши в присъствието на помощник нотариус Сталиан Дичев, като гарант за спазване регламента на инициативата. Вълнуващото събитие проследи и управителя на аптеки „Фаркол“ магистър фармацевт Красимир Златев, който поздрави победителите, а на бъдещите големи футболисти Кристиян и Румен подари витамини и футболни топки за спомен. Специален гост бе и председателят на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев.

Томболата, по време на която бяха раздадени много подаръци на клиентите, започна на 14 октомври и приключи на 24 ноември. Право за участие имаха всички, пазарували на минимална стойност 25 лв. в аптеките и пуснали касов бон с име на училище, детска градина или спортна школа. Мотото, под което мина кампанията бе „Заедно сме полезни повече“.

Снимки от събитието вижте на фейсбук страницата на аптеки „Фаркол, а видео на следния линк https://www.youtube.com/watch?v=OklIHvJNcGA

1234