kon

Гледаме уникалния фест на конния спорт на живо онлайн, стартът е на 5 август

Тази събота в Бургас започва Фестивалът на конния спорт – най-продължителния и масов спортен празник в морския град. Поредицата от състезания на базата в Парк „Езеро“ ще продължи 8 дни, като финалите са на 11 и 12 август. Тогава ще се излъчи и новия носител на „Купа Бургас“, която ще се връчи за седма поредна година.

В надпреварите край морския бряг ще се включат най-добрите родни състезатели, както и участници от чужбина. Очакват се общо близо 200 коня и ездачи. Освен оспорвани паркури, тази година публиката ще може да види и зрелищни слаломи Jump & Drive”. Шоуто се състои в последователно маневриране между препятствията с кола и с кон. А това го могат най-опитните. Те ще се подберат сред класираните в други паркури.

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да наблюдават скоковете на красивите животни над препятствията и през нощта. Атрактивните нощни паркури са запазена марка на базата в Бургас, която е единствената в страната, където това се прави.

Освен на място, любителите на конния спорт ще могат да проследят състезанията и онлайн. Предаване на живо ще осъществяват няколко електронни медии, ще може да се гледа и в социалните мрежи. Както и в официалния сайт на Федерацията по конен спорт и фейсбук-страницата на ККС „Кан Крум“-Бургас. Те, заедно с община Бургас, са организатори на спортното събитие, което се осъществява с помощта на „G.P. Group”, аптечна верига „Фаркол“, дистрибутор на едро на лекарства „Фаркол“АД, Каскадас“ и др.

Къде може да гледате Фестивала на конния спорт online:

Програма

ФЕСТИВАЛ НА КОННИЯ СПОРТ – БУРГАС

5-12.08.2017

5 август 17 ч. – Встъпителен паркур

6 август 10 ч. – Квалификационен турнир

7, 8, 9, 10 август 18 ч. – Нощни тренировъчни паркури

11 и 12 август 9 – 12 ч. – VII Национален турнир „Купа Бургас“ /прескачане на млади коне и ездачи/

17 ч. – Паркури за напреднали коне и ездачи

kupa burgas 2015