orto vv

„Фаркол“ със седмо национално обучение на операционни и ортопедични медицински сестри

Медицински сестри от цялата страна преминаха обучение за работа с иновативни продукти за оперативна ортопедия и травматология. Продуктите са нови за нашия пазар и вече са факт първите успешни хирургически интервенции. Системите са на световния лидер в производството на изкуствени стави и ортопедични продукти „Депю Синтез“, част от гиганта „Джонсън и Джонсън“.

Тридневното обучение бе организирано от „Фаркол“АД и се проведе във Вонеща вода. Всяка година фармацевтичната компания организира подобни национални обучения. Сегашното е седмо поред и в него се включиха над 50 операционни и ортопедични медицински сестри от водещи болници у нас.

Обучение на медсестри - Вонеща вода 2018

Основен акцент на форума бе поставен на нови, иновативни системи за ендопротезиране, артроскопия и травматология на „Депю Синтез“. В презентацията им участваха Иван Радев – Търговски представител регион Бургас, Пламен Матеев – Търговски представител направление „Артроскопия“, както и представители на производителя „Депю Синтез“. „С новите продукти, „Фаркол“ и „Джонсън и Джонсън“ обогатяват портфолиото у нас на световната компания за медицински изделия в областта на ортопедията и травматологията“, коментира административният ръководител на отдел „Ортопедия“ Мина Базотева-Стойкова.

По време на обучителните модули

Участниците научиха повече за възможностите за квалификация и развитие в международната научна АО Фондация от председателя на хърватската сестринска АО организация, г-жа Сандра Слабе.

По време на обучението бяха представени също нови операционни сетове на „Хартман“, визуализирани от атрактивни видеа. „Каква е ролята на емоциите на работното място“ пък бе темата на семинара, който традиционно представи доц. д-р Пепа Митева.

Част от семинара1

Припомняме, че през пролетта бургаската компания „Фаркол“ получи поредно признание за дейността си като дистрибутор на медицински изделия на „Депю Синтез“ в България. Отличието е трето за компанията и бе връчено на форум в Дубровник, Хърватска. Наградата е признание както за работата на „Фаркол“, така и за отличното и доказано в годините качество на изделията на „Депю Синтез“. Изкуствените стави и артикули на водещия световен производител се използват от хиляди пациенти у нас.

Презентация на новите продукти1Една от презентациите на семинар1

Ръководството на „Фаркол“ благодари на екипите за ползотворната и творческа дейност и пожелава все така вдъхновение и устрем към нови успехи!